Ethereum

Precis som Bitcoin, som ni förmodligen redan hört talas om, är Ethereum (ETH) en variant av kryptovaluta som finns tillgänglig för handel online. Ethereum är i dagsläget den näst största av kryptovalutorna som finns på marknaden idag om man ser till market cap eller marknadsvärde som är det sammanlagda värdet av alla tillgängliga enheter (coins) av valutan. Enbart Bitcoin har ett större market cap. Samtidigt är det inte alls ovanligt att man som icke branschmässigt insatt vet särskilt mycket om just Ethereum, kanske inte ens att det är en valuta som existerar. Existerar gör den dock i full utsträckning.

Ethereum är en kryptovaluta vars teknik används av en mängd olika applikationer på grund av bland annat sin snabbhet.
Kryptovalutan Ethereum är en populär valuta vars teknik används som plattform för andra kryptovalutor och tjänster på grund av bland annat sin snabbhet och sina smarta kontrakt.

I och med att Ethereum erbjuder ett väldigt mycket snabbare överföring av valutan direkt mellan två personer, eller kryptoplånböcker, är det många som väljer just Ethereum framför annan kryptovaluta. Att skapa nya mynt via mining går även det väldigt snabbt och smidigt vilket är A och O för att exempelvis handeln ska kännas trygg och tillgänglig.

Vad är Ethereum?

Den allra enklaste förklaringen är att Ethereum är en variant av kryptovaluta, det precis som Bitcoin och Dogecoin. Vad många dock inte vet, det vill säga utöver de som är aktiva i kryptovärlden är att just Ethereum i de allra flesta fall anses vara den nästa största kryptovalutan på marknaden. Det under Bitcoin som är den absolut största.

Trots det har Ethereum ett flertal egenskaper som till viss grad slår Bitcoin. Detta framförallt om man kollar på överföringshastigheten av valutan, samt hur snabbt och smidigt det är att bryta ut nya mynt via mining. Detta möjliggör för handlare och investerare att på snabbast men samtidigt säkrast möjliga sätt genomföra transaktioner för att flytta valutan mellan exempelvis säkra kryptoplånböcker.

Ethereums Ursprung

Ethereum, förkortat ETH, skapades år 2015. Med andra ord är Ethereum inte bara en av de största kryptovalutorna, utan det är även en av de första på kryptomarknaden. Att valutan skapades var helt enkelt för att skaparen, Vitalik Buterin, ville få till en förbättrad version av bjässen och största konkurrenten Bitcoin.

Just av den anledningen finns det ett par tydliga skillnader mellan dessa kryptovalutor, trots att de är skapade och bygger på en liknande teknik (blockchain). Något som dock kan vara bra att veta om är att Ethereum ännu inte är så välkänt bland allmänheten och personer som inte är så insatta i krypto.

Användningsmöjligheterna är med andra ord inte så breda ännu. Men å andra sidan så är det väldigt många som påstår att just denna valuta är ett av de bättre alternativen när det kommer till hög säkerhet kombinerat med blixtsnabb hantering utan att du behöver oroa dig för insyn eller kontroll från tredje part.

Använda Ethereum

Den allra främsta anledningen till att Etherum växer i popularitet är just att valutan och dess transaktionssystem erbjuder dig att genomföra transaktioner av valutan på ett otroligt effektivt och lätthanterligt sätt. Överföringshastigheten slår mycket annat, skapandet av nya mynt är riktigt bra, och så är säkerheten riktigt hög trots begränsad kontrollering.

Vill du genomföra transaktioner direkt till en mottagare kan med andra ord Ethereum vara ett bra alternativ att växla till. Är du istället intresserad av investeringar finns det även möjligheten att handla valutan, precis som att du kan handla andra kryptovalutor på en börs. Idag är utbudet av valutamäklare som erbjuder Ethereum inte överdrivet stort men på stora kryptobörser som till exempel Binance eller Coinbase är Ethereum en av de största valutorna när det kommer till omsättning och handelsvolym.