Coke One North America (CONA) planerar att dra nytta av Ethereum:s Baseline Protocol. Detta protokoll kommer att användas i ett nytt projekt som utvecklats för att hjälpa till att hantera leverantörskedjorna hos olika flaskleverantörer inom Coca-Colas leverantörskedja.
Skapar en ny blockkedjelösning
Enligt en rapport som släpptes på måndagen har CONA startat ett projekt med namnet ”Coca-Cola Bottling Harbor”. Detta projekt kommer att dra nytta av Baseline Protocol, vilket kommer att säkerställa att transaktioner hålls privata samtidigt som de lagras på Ethereum-blockkedjan.
Detta projekt kommer att fungera som en förlängning av den tidigare plattformen som användes för att hantera interorganisatoriska leverantörskedjor för CONA:s flaskföretag. Denna tidigare plattform var baserad på Hyperledger istället för Baseline Protocol. Denna nya systemiteration innebär att dryckesjätten försöker dra nytta av blockkedjeteknik över ett ännu bredare utbud av centrala marknadsaktörer. Enligt rapporten kommer dessa aktörer främst att vara inom produktfördelningskedjor och råmaterialförsörjningskedjor.
Sänka inträdeshindren
CONA har meddelat att detta initiativs främsta mål är att skapa vad man kallar en ”Coca-Cola Bottling Harbor”. Detta fungerar som ett sätt att sänka inträdeshindren för att bli en flaskleverantör för CONA. Detta projekt står som det senaste exemplet på den ökade användningen av blockkedjeteknik inom leverantörskedjehanteringen (SCM). SCM-sektorn har sett en massiv ökning av blockkedjetekniken sedan COVID-19-pandemin började.
Detta projekt är specifikt ett samarbete mellan Provide, CONA och Unibright, och förväntas visa sina första resultat först under fjärde kvartalet 2020. Genom användningen av Baseline Protocol förväntas inträdesprocessen för Coca-Colas flaskleverantörer minska, inklusive för råvaruleverantörer.
En tid av kris och innovation
Det ursprungliga projektet lyckades uppnå sina mål genom användning av Hyperledger Fabric. CONA har emellertid valt att använda Baseline Protocol för sitt senaste projekt, med målet att minska kostnadsbarriärerna och leveransfel för små leverantörer. Förhoppningsvis kommer detta att leda till en enklare integrationsprocess.
Sedan COVID-19-pandemin svepte över världen har det uppstått en massiv kris inom världens globala leverantörskedja. Följaktligen har företag arbetat hårt för att utnyttja blockkedjetekniken för att öka transparensen inom leverantörskedjan.
Även om pandemin är en fruktansvärd sak har den drivit innovation inom vissa områden på ett anmärkningsvärt sätt. Det som normalt skulle ta ett decennium tar nu ett år med den nuvarande samhällsklimatet.